![](images/pappoydes.jpg)
Η διατροφή.
![](images/line.png)
Στον ξενώνα "Ανδρομάχη" η κουζίνα είναι σπιτική και προετοιμάζεται εντός της μονάδας με τέχνη και με επιλεγμένες πρώτες ύλες, από το μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό μας, σε ένα πλήρως λειτουργικό μαγειρείο, το οποίο πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές του ΕΦΕΤ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Προσφέρονται τρία ισορροπημένα γεύματα και ενδιάμεσα ροφήματα και σνακ σε μία μοντέρνα και φιλόξενη τραπεζαρία, όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν να συναθροίζονται για το σερβίρισμα δημιουργώντας παράλληλα ένα ευχάριστο κλίμα παρέας.
Το μενού μας, το οποίο είναι βασισμένο στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές (εφαρμογή συστήματος HACCP) και έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο.
Η μονάδα συνεργάζεται σε 24ωρη βάση με Γενικό Ιατρό – Διαβητολόγο – Διατροφολόγο και ειδικό διαιτολόγιο προετοιμάζεται για ασθενείς με διάφορες παθήσεις, όπως για παράδειγμα ο "σακχαρώδης διαβήτης" και η "υπέρταση", ενώ, όπου απαιτείται, το προσωπικό βοηθά στη χορήγηση της τροφής.
Σημασία δίνεται στην καλή λειτουργία του εντέρου και έτσι η διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
Παράλληλα, ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην εφαρμογή ειδικής υπολιπιδαιμικής δίαιτας με στόχο τη μείωση της χοληστερίνης.